Bijuterii copacul vietii. De ce este bine sa le porti?

Bijuteriile superbe si evocatoare pe care le recunoastem astazi sub forma de coliere,cercei,bratari reprezentat pomul vietii au un design care a fost iubit de secole. Egiptenii,asirienii si persanii venerau imaginea arborilor iar artizanii au avut grija sa se bucure de ea si în designul bijuteriilor de argint. Designul este, de asemenea, asociat cu arborele Bodhi de traditie budista. Acesta este pomul din care Buddha a primit iluminarea si intelepciunea, pe care le-a transmis adeptilor si lumii in general.

Imaginea arborelui vietii este, de asemenea, o parte importanta a patrimoniului celtic, uneori numit „arborele celtic al vietii” sau „Crann Bethadh”. Imaginea izbitoare a unui copac vital si puternic care se dezvolta in univers si este cuprins intr-un cerc neintrerupt este o imagine versatila si convingatoare. Este un simbol care a predominat in diferite culturi si religii. Insa un lucru este clar: imaginea arborelui vietii este una care transmite fiecaruia dintre noi un sentiment aparte.

 

colier copacul vietii 280x280 - Bijuterii Copacul Vietii. De ce este bine sa le porti?

Semnificatia arborelui vietii si de ce este bine sa il porti?

Pomul vieții are multe semnificații spirituale și religioase și poate fi interpretat în multe feluri. Frumusețea acestui lucru este că puteți găsi în acest simbol un sens la care sa va referiti.  O semnificatie ‘universala” a imaginii cu acest copac puternic care isi intinde ramurile spre cer si cu radacinile bine ancorate in pamant este ca acestea reprezinta partea spirituala si materiala a vietii noastre. Iata si alte semnificatii ale arborelui vietii care iti vor da cu siguranta un motiv sa il porti:

  1. Conexiune

Arborele vietii reprezinta modul in care totul din jurul nostru este interconectat. Aspectul circular al simbolului reprezinta lumea iar arborele reprezinta tot ce este in ea. Arborele se bazează pe sol pentru nutrienți iar acestia pe lumina soarelui sau pe ploaie. Aceasta este o descriere metaforica a faptului că nimeni nu poate supraviețui cu ușurință singur. Prezența familiei și a prietenilor (conexiuni) face viața mai ușoară.

2. Stabilitate si dorinta de dezvoltare personala

Copacul este un simbol al stabilitatii si fortei cu care infrunta orice furtuna. Acesta este rezultatul anilor de crestere lenta, rabdatoare de la un copacel vulnerabil la unul puternic si robust. Ramurile, sunt de asemenea, un simbol al puterii: ele tin fructele si chiar daca se rup, cresc inapoi. Aceasta reprezinta rezistenta existentei noastre.

3. Individualitate, unicitate

Pe masura ce cresc, fiecare copac devine unic, fara ca doi copaci sa fie exact la fel. Odata cu trecerea timpului, copacii castiga caracter si frumusete, infruntand tot felul de provocari pentru a ramane puternici si in pozitie verticala. Ca si copacii, si noi suntem diferiti si pomul vietii ne aminteste de asta.

brataratreeoflifep 400x400 - Bijuterii Copacul Vietii. De ce este bine sa le porti?4. Un nou inceput

Un copac isi poate pierde frunzele in vremuri neprielnice insa revine la viata infrunzind din nou si din nou.  Ca atare, pomul vieții simbolizează renașterea și trecerea prin vremurile grele. Un nou inceput. 

5. Vitalitate, fertilitate

Semințele dintr-un copac simbolizează o linie ancestrală și multiplicarea acelei linii cu timpul. Fiecare arbore este un produs al unei seminte. Acestea reprezintă fertilitatea și vitalitatea.

 Așa cum am menționat la început, pomul vieții este mai mult decât un simbol religios sau spiritual. Poate avea orice semnficatie iti doresti tu!  Sau poate fi pur si simplu o alegere fashion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Open chat
Cu ce va putem ajuta?