Bijuteriile de argint si beneficiile purtarii lor

Din cele mai vechi timpuri, ființele umane au căutat proprietăți vindecătoare în metale si pietre pretioase, existand o lungă istorie a sistemelor de credință înfășurate în puterile vindecătoare ale acestora. Argintul indeosebi a crescut in popularitate inca din antichitate fiind folosit de la tacamuri si vesela pana la practicarea medicinei fiind recunoscut astfel efectul sau antimicrobian.Argintul sterling a depășit acum aurul în popularitatea sa ca bază metalică pentru bijuterii datorită unei combinații de preț, valoare și aspect. Dar beneficiile sale se extind dincolo de accesibilitate și estetică.

IMG 2397 817x800 - Bijuteriile de argint si beneficiile purtarii lor

Care sunt beneficiile purtarii bijuteriilor de argint?

Ca metal, argintul are beneficii semnificative pentru sănătate care au fost folosite de-a lungul secolelor în întreaga cultură. Argintul are o experiență dovedită ca un puternic agent antimicrobian care combate infecțiile și ajută la prevenirea răcelii și a gripei, vindecarea rănilor și multe altele. Argintul ajută și la reglarea și circulația căldurii interne. Mulți au raportat îmbunătățiri ale nivelului de energie și echilibru în starea de spirit după purtarea argintului, deoarece proprietățile sale naturale pot compensa perturbațiile electrice externe, pot îmbunătăți circulația și echilibrul general al temperaturii corporale și pot ajuta la menținerea curățeniei și imunității. Argintul are o istorie lungă în ceea ce privește antibioticele și sterilizarea, cu multe femei și bărbați purtând bijuterii de argint pentru a preveni infecția, simptome de raceală / gripa și orice alt virus, bacterii etc. Argintul păstrează, de asemenea, elasticitatea vaselor noastre de sânge joacă un rol în formarea osoasă și vindecare, precum și întreținerea și reparația pielii. În cele din urmă, argintul are un beneficiu direct tangibil în a ne ajuta să evităm substanțele potențial toxice – ca metal, argintul reacționează și transformă culoarea atunci când întâlnește multe alte substanțe chimice care sunt toxine cunoscute. Unii oameni chiar merg dincolo de bijuteriile de argint pentru a purta măști de somn cu căptușire de argint pentru a-și îmbunătăți odihna de noapte sau mănușile cu căptușeală argintie pentru a le purta în timp ce scriu pe un laptop pentru a întrerupe transmisia semnalelor electronice din tehnologie în corp.

Se spune ca, unul dintre cele mai importante beneficii ale purtarii bijuteriilor de argint este ca intarzie imbatranirea si ne mentine tineri mai mult timp. De aceea este folosit si in industria cosmetica. Purtarea bijuteriilor de argint ajuta si la reducerea stresului si ne induce o stare de bine si de calm. Pe langa efectul sau estetic, argintul amplifica senzualitatea feminina. Argintul in sine este incarcat cu energie pozitiva feminina pentru ca este asociat cu Luna si Yin, esenta femina, motiv pentru care alchimistii il considerau metalul zeitelor.

lant argint 800x800 - Bijuteriile de argint si beneficiile purtarii lor

Acest lucru poate părea o mulțime de mumbo-jumbo pentru unii, dar argintul are o bază distinctă științifică pentru beneficiile sale de sănătate derivate din conductivitatea sa electrică și termică. Ionii de argint încărcați pozitiv creează un câmp conductiv care reflectă radiațiile electromagnetice departe de corp, care stimulează conductivitatea naturală a organismului și îmbunătățește circulația sângelui, echilibrul temperaturii corpului și bunăstarea generală. De asemenea, ionii de argint încărcați pozitiv se leagă de receptorii de oxigen încărcați negativ în bacterii, motiv pentru care argintul poate lupta împotriva infecțiilor avand un efect germicid. Tocmai de aceea, argintul este utilizat la instrumente medicale decenii la rand.   Pentru cei care inca sunt sceptici, cercetatorii de la Universitatea din Southampton au dovedit ca purtarea unui tip specific de inel de argint poate ajuta la ameliorarea simptomelor de artrita in maini. Beneficiile nu numai că ajută la reducerea durerii, ci și la prevenirea hiperextensiei articulațiilor degetului. 

 

Atentie– deși argintul are multe dovedit (și unele nedovedite) beneficii pentru sănătate, există și persoane alergice la argint. Pentru aceșt indivizi, purtarea de argint poate avea efectul opus, provocând o erupție cutanată sau schimbarea culorii pielii. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Open chat
Cu ce va putem ajuta?