Bratari charm: Ce sunt si ce semnifica?

Bratarile charm sunt, in primul rand, un cadou deosebit indiferent de ocazie. Charmurile sunt asa numitele talismane norocoase si sunt de fapt diverse modele de „margele” care se pot adauga in diverse variatii pe o bratara.

IMG 6738 280x280 - Ce sunt bratarile Charm si ce semnifica?

Scurta istorie a bratarilor charm

Nu se stie cu exactitate cand a inceput aceasta traditie de a purta talismane norocoase. Insa cel mai devreme s-au descoperit in Africa bratari impletite  din fire impodobite cu cochilii. Apoi, mai tarziu s-au descoperit si in Europa, modele care erau impodobite cu charmurile sculptate din fildes de mamut. Motivul pentru care oamenii purtau acest tip de bijuterii poate fi unul estetic sau un simbol al credintei. Este posibil ca talismanele sa fi fost considerate amulete magice care sa poarte noroc si sa indeparteze raul.

Traditia bratarilor moderne cu charmuri este de origine victoriana. Regina Victoria este cea care  a „lansat” o noua moda a bratarilor charm printre clasele superioare si mijlocii din Europa si America. La sfarsitul secolului al XIX-lea si incepututl secolului al XX-lea, acest tip de bratari a devenit accesibil si printre oamenii mai putin bogati. Chiar si in timpul celor doua razboaie mondiale. soldatii trimiteau acasa la sotiile, mamele, fiicele lor,   bratari cu charmuri din locurile unde erau stabiliti  drept amintiri si mementouri.

Incepand cu anii 1950, actritele de la Hollywood au aparut pe ecran purtand bratari charm, provocand o popularitate a acestora in plina expansiune care continua si in prezent.

Ce semnifica charmurile sau talismanele?

Charmurile se gasesc in modele diverse si variate. Pe cat de multe modele, pe atat de multe intelesuri, ceea ce le face potrivite pentru diferite ocazii si tipuri de personalitate. Insa, azi vom vorbi in mare, despre semnificatia celor mai populare modele:

Charmuri care reprezinta iubirea:

 

amour 280x280 - Ce sunt bratarile Charm si ce semnifica?

Aceste talismane se considera ca sunt o dovada a iubirii fie fata de sine fie fata de persoana care primeste in dar aceasta bratara. Charmurile  sunt foarte variate in aceasta categorie si reprezinta diverse simboluri: inima sau doua inimi intrepatrunse, diverse mesaje scrise pe talismane, doua maini impreunate sau chiar si citate care pun accent pe increderea de sine. Bratarile cu charmuri de acest fel sunt cele mai populare pentru ca au o semnificatie usor de inteles si pot fi daruite cu orice ocazie, pentru orice                                                                           tip de personalitate.

 

 

Charmuri care aduc noroc:

IMG 6972 280x280 - Ce sunt bratarile Charm si ce semnifica?

 

 

Talismanele din aceasta categorie se considera ca alunga ghinionul si aduc noroc celei care poarta bratara impodobita cu ele.

Charmuri pot reprezenta chiar simboluri populare ale norocului cum este: trifoiul cu patru foi sau potcoava.

 

 

 

Charmuri pentru iubitorii de natura si animale:

 

IMG 6940 280x280 - Ce sunt bratarile Charm si ce semnifica?

La fel de populara, este si aceasta categorie de charmuri. Este o gama foarte larga si ai de unde alege, fie ca este vorba despre fluturi, catei, pitici sau scoici,valuri, flori etc. Se considera ca aceste bratari sunt destinate unor persoane pragmatice, cu spirit de aventura si care sunt vor sa descopere lumea inconjuratoare.

.

 

 

 

Charmuri care simbolizeaza prietenia:

IMG 6736 280x280 - Ce sunt bratarile Charm si ce semnifica?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Charmuri pentru mama:

IMG 6748 280x280 - Ce sunt bratarile Charm si ce semnifica?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acestea sunt cele mai populare bratari cu astfel de talismane. Insa o data cu popularitatea lor, a crescut si numarul talismanelor de diverse modele care acopera o gama larga de preferinte si idei.

cadouri pentru ea ad 280x280 - Ce sunt bratarile Charm si ce semnifica?

 

 

 

Bratarile charm sunt o idee de cadou pentru femei nemaipomenita! Nu ezita sa le oferi in dar deoarece cu ele sigur nu vei da gres.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Open chat
Cu ce va putem ajuta?