Ghid de ingrijire bijuterii

cum ai grija de bijuterii 1200x800 - Ghid de ingrijire bijuterii Ai grija de bijuteriile tale si acestea isi vor pastra stralucirea cat mai mult timp posibil. Cea mai importanta regula pentru a te bucura de bijuteriile tale cat mai mult timp este: bijuteriile sunt ultimul lucru pe care il pui si primul lucru pe care il scoti.

Daca vrei sa te bucuri de frumusetea bijuteriilor tale, iata sfaturile noastre:

  1. Scoate-ti bijuteriile inainte de practicarea unui sport. In unele sporturi, exista chiar si posibilitatea unei raniri si in plus, pot deveni incomode. De asemenea, la fel de important este si faptul ca transpiratia poate afecta calitatea si stralucirea bijuteriilor.
  2. Sterge bijuteriile doar cu o carpa moale care nu lasa zgarieturi. Nu folosi obiecte abrazive
  3. Intotdeauna tine bijuteriile in saculeti separati pentru a evita oxidarea sau zgarierea lor
  4. Lanturile, bratarile este bine sa le tii intotdeauna inchise pentru a evita incalcirea lor. De fiecare data cand vrei sa le descurci, poti sa le rupi sau deteriora.
  5. Incearca pe cat posibil sa eviti expunerea bijuteriilor in prezenta chimicalelor de zi cu zi : produse de par, parfurmuri, detergenti etc. Acestea pot scurta viata bijuteriilor pe care le iubesti prin pur si simplul  fapt ca se pot innegri,eroda in prezenta acestora. Stiai ca o substanta pe baza de clorina afecteaza pana si aurul?
  6. Nu folosi perii sau materiale abrazive cand vrei sa iti curati bijuteriile. Foloseste doar o carpa sau perie moale la curatarea lor.
  7. Bijuteriile pe ata, elastic etc.  nu trebuie udate pentru ca apa deterioreaza firul pe care sunt puse.
 

Sfaturi de curatare a bijuteriilor placate cu argint sau din argint 925

amour 280x280 - Ghid de ingrijire bijuteriiBijuteriile placate cu argint sau din argint, în timp, tind să-și piardă strălucirea și sa devina ursor patate. Acest lucru se întâmplă atunci când argintul reacționează cu umiditatea și aerul, ceea ce duce la oxidare. Pentru a restabili piesa la strălucirea originală, bijuteriile trebuie curățate și îngrijite corespunzător.  Spre deosebire de argint, curățarea bijuteriilor placate cu argint necesită mai multă grijă. Iată câteva modalități prin care puteti readuce piesele placate cu argint la vechea lor glorie, fără a le deteriora. 1. Intr-un recipient de plastic, adauga putin sapun lichid si apa calduta pana face spuma. Lasa bijuteriile în aceasta apă timp de câteva minute. Utilizând o cârpă moale, freaca usor cu o carpa moale bijuteria, având grijă să acoperi toate suprafetele. Dacă bijuteriile au o mulțime de caneluri sau gravuri elaborate, utilizeaza o periuță de dinți cu peri moi pentru a curata murdăria din acele zone. Apoi, clăteste articolele în apă caldă. La final, sterge-le cu o cârpă moale, fără scame și asigurate-te că bijuteriile sunt uscate în mod corespunzător înainte de a le depozita in saculeti. 2. Ai nevoie de o tavă din aluminiu sau  un vas de sticlă tapetat cu folie de aluminiu pentru această metodă.  Asigura-te că parteasweet heart 280x280 - Ghid de ingrijire bijuterii strălucitoare a foliei de aluminiu este orientată în sus. Se adaugă părți egale de bicarbonat de sodiu și sare (aproximativ aproximativ 1 lingură fiecare) in vas. Apoi adauga apa calduta suficienta pentru a dizolva pulberile. Adaugai bijuteriile placate cu argint în soluție și lăsa-le câteva minute. Dacă este necesar, adăuga mai multă apă, astfel încât bijuteriile să fie bine scufundate. Vei observa fulgi negri și galbeni care plutesc departe de bijuterii. Acesta este sulful, ceea ce determină oxidarea în argint, atragerea de folie și ruperea de pe suprafețele bijuteriilor. Când crezi că s-a dus tot sulful din argint, scoate-le  și strege-le cu o cârpă moale sau un prosop de hârtie. Clăteste bine obiectele placate cu argint în apă calduta și usca-le bine cu o lavetă fără scame. 3. Poti opta si pentru o solutie speciala de curatare a bijuteriilor placate cu argint, cu conditia sa fie specificat acest lucru. Insa, nu inseamna ca aceasta varianta este mai buna decat cele mai de sus.        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Open chat
Cu ce va putem ajuta?